luni, 9 martie 2015

Invitaţie la reculegere pentru tineri


Oficiul pentru Pastoraţia Tineretului propune tinerilor un timp de reculegere spirituală pentru perioada Postului Mare, pornind de la tema Zilei Mondiale a Tineretului 2015.

Zilele de reculegere se vor desfăşura în perioada 14-15 martie 2015, la Centrul Gaudium et Spes, din Traian (NT).

Întâlnirea va avea tema „Busola interioară spre fericire”, iar motoul biblic călăuzitor „Fericiţi cei curaţi la inimă, pentru că ei îl vor vedea pe Dumnezeu” (Mt 5,8). Pornind de la această temă încredinţată de Papa Francisc pentru Ziua Mondială a Tineretului de anul acesta, timpul de reculegere va fi caracterizat de meditarea Cuvântului lui Dumnezeu, reflecţie asupra realităţii tinerilor, a căutării fericirii, a curăţiei. Nu vor lipsi momente de tăcere şi de rugăciune comună.

Programul, care poate suferi unele modificări, este următorul:

Sâmbătă, 14 martie
09.00   Primirea participanţilor
10.00   Rugăciunea de deschidere
10.30   Dinamici de cunoaştere
Introducere
11.30   „Exploratori şi căutători” – exerciţii de reflecţie comună
13.00   Prânzul
15.00   Calea Crucii
16.00   Meditaţie: „Dorinţa fericirii” – pr. Felix Roca
17.30   Adoraţie euharistică – comuniune de rugăciune în cadrul iniţiativei mondiale „24 de ore pentru Domnul”
19.00   Sfânta Liturghie
20.00   Cina   
21.00   „Căutarea comorii… fericirii”
            Rugăciunea de seară

Duminică, 15 martie
08.00   Rugăciunea de dimineaţă
08.30   Micul dejun
09.00   Meditaţie: „Ecologia umană – valoarea curăţiei” – pr. Felix Roca
10.00   Reflecţie personală
10.30   „Dorinţele noastre” – moment de împărtăşire
12.00   Sfânta Liturghie
13.00   Prânzul
            Plecări

Timpul de reculegere va fi îmbogăţit de îndemnurile Papei Francisc adresate tinerilor în Mesajul pentru Ziua Mondială a Tineretului 2015:

„Da, dragi tineri, căutarea fericirii este comună tuturor persoanelor din toate timpurile şi de toate vârstele. Dumnezeu a depus în inima fiecărui bărbat şi a fiecărei femei o dorinţă ireprimabilă de fericire, de plinătate. Nu simţiţi că inimile voastre sunt neliniştite şi în continuă căutare a unui bine care poate sătura setea lor de infinit?”

„Perioada tinereţii este aceea în care îmboboceşte marea bogăţie afectivă prezentă în inimile voastre, dorinţa profundă a unei iubiri adevărate, frumoase şi mari. Câtă forţă există în această capacitate de a iubi şi de a fi iubiţi! Nu permiteţi ca această valoare preţioasă să fie falsificată, distrusă sau desfigurată.”

„Invitându-vă să redescoperiţi frumuseţea chemării umane la iubire, vă îndemn şi să vă răzvrătiţi împotriva tendinţei răspândite de a banaliza iubirea, mai ales când se încearcă să fie redusă numai la aspectul sexual, desprinzând-o astfel de caracteristicile sale de frumuseţe, comuniune, fidelitate şi responsabilitate.”

Întâlnirea este adresată tinerilor peste 18 ani. Cei care doresc să participe trebuie să se înscrie completând formularul de aici.

Contribuţia pentru cazare şi masă este de 55 de lei.

Detalii se pot obţine de la pr. Felix Roca: tel. 0741501481; email: pr.felixroca@gmail.com.

Vă aştept cu inima deschisă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu