marți, 2 decembrie 2014

Puţină sare... Gustul relaţiilor umane autentice

Apps, reminder, facebook, like, twitter, to do list, post (nu cel care face referinţă la trăirea spirituală :)) etc. Toate acestea sunt, de acum, expresii comune în limbajul nostru, devenit şi el încărcate de expresii "tehnologizate", precum super-tehnologizată a devenit viaţa unora dintre noi.
Mai zilele trecute o persoană dragă îmi zice foarte zglobie: "Hai să îţi arăt ceva fain!" şi în doi timpi şi trei mişcări descarcă o aplicaţie pentru telefon. Această aplicaţie este despre... o plantă care îţi aminteşte că trebuie să bei apă (aplicaţie care să îmi amintească să respir nu am căutat!). Aşa că, dacă bei un pahar cu apă, te duci repede la telefon şi marchezi acolo, iar planta se face din ce în ce mai frumoasă! Primeşti şi mesajul: "You still need to drink 3 more cups of water today. Keep going on then you will have a healthy body!" Ajută, nu?
Este evident că relaţiile dintre persoane sunt din ce în ce mai mult intermediate de tehnologie. În toate este nevoie de o justă măsură şi de discernământ. Iar când acestea lipsesc se pot găsi şi mijloace simpatice pentru a atrage atenţia, asemenea tatălui din filmuleţ!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu