sâmbătă, 11 octombrie 2014

Rugăciune 3 zile, 72 de ore, infinite roade

Oficiul pentru Pastoraţia Tineretului propune o iniţiativă de rugăciune continuă pentru familii în timpul lucrărilor Sinodului dedicat problemelor cu care se confruntă familia în lumea contemporană. Această iniţiativă de rugăciune se va desfăşura în zilele în care crucea şi icoana Zilelor Mondiale ale Tineretului vor fi prezente în Dieceza de Iaşi.

Papa Francisc a cerut în numeroase rânduri credincioşilor să însoţească cu rugăciunea lor Sinodul pentru familie. Înaintea deschiderii Sinodului au avut loc numeroase iniţiative de rugăciune. Însă rugăciunea trebuie să continue pe toată perioada lucrărilor acestei importante adunări. De aceea, Oficiul pentru Pastoraţia Tineretului propune o iniţiativă de rugăciune pentru familiile din lumea întreaga.

Ce înseamnă 3, 72, infinit?
Iniţiativa are denumirea „Rugăciune 3 zile, 72 de ore, infinite roade” şi urmăreşte să creeze un lanţ de rugăciune pe parcursul a trei zile. Cifrele nu sunt întâmplătoare! A treia zi Cristos a înviat transformând întreaga realitate, învingând răul şi moartea. Rugăciunea comună poate transforma realitatea în care trăim chiar dacă răul pare să se răspândească tot mai mult.  Trei zile sunt compuse din 72 de ore. Acesta este numărul ucenicilor trimişi de Cristos să vestească Evanghelia. În mod simbolic această cifră arată că învăţătura lui Cristos este destinată să ajungă la lumea întreagă. Rugăciunea înseamnă punerea în practică a misiunii lui Cristos, este aceea care trece dincolo de orice bariere şi uneşte oamenii din orice colţ a lumii făcând să apare roade infinite, care nu pot fi măsurate în cifre.

Cum mă pot uni în rugăciune?
Dacă doreşti să te uneşti acestei iniţiative poţi alege o oră, care nu fost deja aleasă, în care să te rogi pentru familii. Lista este disponibilă aici. În dreptul orei pe care ai ales-o înscrie numele tău. Dacă împarţi ora de rugăciune cu alte persoane transcrie numele acestora. 

Fă cunoscută iniţiativa şi altor persoane care ar putea să se alăture.

Acestă iniţiativă de rugăciune va continua şi pentru alte intenţii.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu