duminică, 17 august 2014

Glasul Coreei de Sud

Papa Francisc a efectuat o vizită în Coreea de Sud cu ocazia celei de-a VI-a Zile a Tineretului Asiatic. La liturghia de încheiere Papa s-a adresat astfel tinerilor:

"Ca tineri creştini, fie că sunteţi muncitori, sau studenţi, sau că aţi întreprins deja o profesie, sau aţi răspuns la chemarea la căsătorie, la viaţa călugărească sau la preoţie, voi nu sunteţi numai o parte din viitorul Bisericii: sunteţi şi o parte necesară şi iubită din prezentul Bisericii! Sunteţi prezentul Bisericii! Rămâneţi uniţi unii cu alţii, apropiaţi-vă tot mai mult de Dumnezeu şi împreună cu episcopii şi preoţii voştri trăiţi aceşti ani pentru a edifica o Biserică mai sfântă, mai misionară şi umilă - o Biserică mai sfântă, mai misionară şi mai umilă - o Biserică ce îl iubeşte şi-l adoră pe Dumnezeu, căutând să-i slujească pe săraci, persoanele singure, bolnavii şi marginalizaţii".

Înaintea vizitei Papei mai mult de 20 de celebrități din industria muzicală și de divertisment din Coreea de Sud s-au unit pentru a crea un clip video în onoarea Papei Francisc și a călătoriei sale apostolice. Actorul Ahn Sung-ki, unul dintre organizatorii evenimentului, a explicat că "dacă suntem uniți în rugăciune pentru alții [prin muzică], acest lucru ar putea fi cel mai frumos buchet de flori pe care le-am putea prezenta Papei la sosirea lui".



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu