marți, 13 ianuarie 2015

Rugăciune 3 zile, 72 de ore, infinite roade: Rugăciune pentru pace şi pentru creştinii persecutaţi

După campania de rugăciune pentru familii Oficiul pentru Pastoraţia Tineretului propune o nouă iniţiativă de rugăciune continuă pentru pace în lume şi pentru creştinii persecutaţi.
În prima zi a anului Biserica celebrează Ziua Mondială a Păcii. Anul acesta papa Francisc a ales , pentru această zi, următoarea temă: „Nu mai sunteţi sclavi, ci fraţi”, invitând la o reflecţie sinceră şi la o acţiune comună împotriva tuturor formelor de sclavie.
Din păcate, începutul anului este marcat de tragicele evenimente din Franţa care readuc în actualitate terorismul, violenţa în numele religiei (sau mai bine zis instrumentalizarea justificărilor religioase), limitele libertăţii de expresie, respectul faţă de crezul religios etc.
În tot acest timp sute de mii de creştini sunt persecutaţi în lumea întreagă. Organizaţia protestantă americană Open Doors (www.opendoors.org), care se dedică temelor referitoare la libertatea religioasă în lumea întreagă, în raportul său pentru anul trecut afirmă că anul 2014 a fost anul cu
nivelul cel mai mare de persecuţii din epoca modernă. În clasamentul celor 50 de ţări în care creştinii, de diferite confesiuni, sunt persecutaţi sub diferite forme primele locuri sunt ocupate de: Coreea de Nord, Somalia, Iraq, Siria, Afganistan, Sudan, Iran, Pakistan, Eritreea şi Nigeria.  Pe lângă regimul comunist din Coreea de Nord, cauza principală a persecuţiilor la nivel mondial este extremismul islamic. Însă, organizaţia observă că a crescut intoleranţa, discriminarea şi violenţa faţă de creştini chiar şi în ţările considerate ca fiind majoritar creştine.
Considerând aceste situaţii Oficiul pentru Pastoraţia Tineretului propune o iniţiativă de rugăciune continuă pentru pace în lume şi pentru creştinii persecutaţi. Această campanie de rugăciune va avea loc în zilele 16, 17 şi 18 ianuarie. Aceste zile de rugăciune precedă Săptămâna de rugăciune pentru unitatea creştinilor.
Ce înseamnă 3, 72, infinit?
Iniţiativa are denumirea "Rugăciune 3 zile, 72 de ore, infinite roade" şi urmăreşte să creeze un lanţ de rugăciune pe parcursul a trei zile. Cifrele nu sunt întâmplătoare! A treia zi Cristos a înviat transformând întreaga realitate, învingând răul şi moartea. Rugăciunea comună poate transforma realitatea în care trăim chiar dacă răul pare să se răspândească tot mai mult. Trei zile sunt compuse din 72 de ore. Acesta este numărul ucenicilor trimişi de Cristos să vestească Evanghelia. În mod simbolic această cifră arată că învăţătura lui Cristos este destinată să ajungă la lumea întreagă. Rugăciunea înseamnă punerea în practică a misiunii lui Cristos, este aceea care trece dincolo de orice bariere şi uneşte oamenii din orice colţ a lumii făcând să apare roade infinite, care nu pot fi măsurate în cifre.
Cum mă pot uni în rugăciune?
Dacă doreşti să te uneşti acestei iniţiative poţi alege o oră, care nu fost deja aleasă, în care să te rogi pentru pace şi pentru creştinii persecutaţi. Poţi să te rogi în modul în care doreşti tu, să înalţi rugăciunile pe care le consideri cele mai potrivite. Lista este disponibilă aici. În dreptul orei pe care ai ales-o înscrie numele tău. Dacă împarţi ora de rugăciune cu alte persoane transcrie numele acestora. Dacă prima listă este completă te poţi înscrie în lista următoare.
Fă cunoscută iniţiativa şi altor persoane care ar putea să se alăture.
Această iniţiativă de rugăciune va continua şi pentru alte intenţii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu